Het proefexamen
Bij een proefexamen wordt geprobeerd de leerling zo goed mogelijk inzicht te geven over de gang van zaken gedurende het échte rijexamen. Tevens is dit een goede controle, voor zowel de leerling als de instructeur om te zien welke fouten nog worden gemaakt en waar dus nog extra aandacht aan besteed moet worden. Dit proefexamen duurt een uur en wordt afgenomen door de eigen instructeur.

De Tussentijdse Toets
Bij de Tussentijdse Toets neemt, in tegenstelling tot het proefexamen, een echte examinator de toets af. Hierdoor zal de spanning, die ook tijdens het échte examen aanwezig zal zijn, erg goed voelbaar zijn waardoor en daardoor het échte examen ook zeer dicht benaderen.
Deze Tussentijdse Toets duurt in z’n geheel, net als het rijexamen, maximaal 55 minuten. U begint met een gesprek aan tafel met de examinator. Daarna lopen we gezamenlijk naar de auto, waar u buiten aangekomen de ogentest moet doen. Hierbij moet u over een afstand van +/- 25 meter een kenteken lezen. Daarna volgt de rit, die zo’n 30 minuten duurt.
Na de rit volgt een gesprek met zowel de examinator als de instructeur over de gereden rit en de eventueel gemaakte fouten. Het grote verschil met het proefexamen is dat u met de Tussentijdse Toets vrijstelling kunt verdienen voor de bijzondere verrichtingen voor het eerstvolgende examen.

Het rijexamen
Het rijexamen wordt begonnen met een gesprek aan tafel met de examinator, waarbij de correctheid van de gegevens wordt gecontroleerd. Daarna volgt buiten de ogentest, waarna bij de auto de voertuigverlichting wordt nagekeken. De volgende 30 minuten wordt u beoordeeld op uw rijgedrag en wordt gekeken of u rijvaardig genoeg bent om het rijbewijs te halen. Na het rijden komt u terug in het examencentrum, waar u de rit samen met de examinator nog even naspreekt én als alles goed is gegaan keert u huiswaarts mét een RIJBEWIJS !!!